TOPLUM MU MEDYAYI? MEDYA MI TOPLUMU?

TED Isparta Koleji 2011-2012 öğretim yılının I.dönemini bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel münazara programı ile tamamlamıştır. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri arasında yapılan tartışma programında “Medya mı toplumu etkiler?”, “Toplum mu medyayı etkiler?” adlı konu tartışılmıştır. İki oturumdan oluşan münazarada: I. oturumda her öğrencimiz 4'er dakikalık süre içerisinde bireysel olarak konuşmalarını, II. oturumda ise 2'şer dakikalık süre içerisinde, soru ve cevaplarla savunmalarını yapmışlardır.

Programın açılış konuşmasını yapan İlköğretim müdürü Hayrettin BİLGE, münazaranın ne olduğu, hangi amaçla yapıldığı ve nasıl olması gerektiğini içeren bir açıklama yaparak öğrencilerine başarılar dilemiş ve kapanışta da kendilerini göstermiş oldukları başarılı performanslarından dolayı tebrik etmiştir. Branş öğretmenlerimizden oluşan jürimiz münazarayı: konuya hakimiyet, vurgu ve tonlama ile Türkçeyi doğru kullanma, örnek ve kalıplarla ikna yeteneği, beden dilini ve zamanı doğru kullanma gibi başlıklar altında değerlendirmişler ve tezini en iyi savunanı belirlemişlerdir. Tartışmayı “Toplum medyayı etkiler” adlı tezi savunan grup 1. olarak tamamlamıştır. Bugün kazanan tez bilimsel ya da politik doğruluğundan ötürü değil takımın savunma yeteneği ile rakibine üstünlük sağlamıştır.

Münazaramızı başarı ile gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz ve katılan herkese teşekkür ediyoruz.

TED Isparta Koleji