Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça sorulan sorulara bu bölümden ulaşabilirsiniz.

Türk Eğitim Derneği ne zaman nasıl kuruldu?

Ülkemizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, "Türk Maarif Cemiyeti" adıyla 31 Ocak 1928'de kuruldu. Türkiye'nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'de TBMM'nin açılış konuşmasında, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur. Derneğimiz, bu temel vizyon doğrultusunda, 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile "Kamuya Yararlı Dernek" statüsü edinerek; 1946 yılından itibaren "Türk Eğitim Derneği" adı altında eğitim alanındaki çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Kurucuları kimlerdir?

Türk Eğitim Derneği, Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde dönemin başbakanı, dokuz bakan, iki yüz elli milletvekili, Genel Kurmay Başkanı ve 2. Başkanı, iki Danıştay üyesi, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ve aynı bakanlığın on iki genel müdürü, üniversite rektörü ve on dekan, iki bakanlık genel müdürü, bir iş adamı ve bir gazeteci tarafından kurulmuştur.

Kuruluş amaç ve hedefleri neler?

Derneğin amaçları ilk Tüzük'ünde 3 maddede açıklanıyordu:

• Ülke içinde ve dışındaki eğitim merkezlerinde Türk öğrencilere özel yurtlar kurmak ve yönetmek
  • Maddi olanağı olmayan zeki ve çalışkan öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için koşullar dahilinde destek olmak
  • Türk çocuklarını yabancı okullara başvurma mecburiyetinden kurtaracak okullar kurmak ve Derneğin amaçları doğrultusunda yayın yapmak

Türk Eğitim Derneğinin amaç ve çalışma alanları zamanla ihtiyaç ve koşullara paralel olarak gelişmiş ve genişlemiştir:

• Kimsesizliği ve parasızlığı dolayısıyla okuma imkânı bulamayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarına eğitim olanağı sağlamak
  • Gerek yurt içinde, gerek yabancı ülkelerde bulunan eğitim merkezlerinde Türk öğrencileri için yurtlar kurmak
  • Türk çocukları için yurt içinde ve yabancı ülkelerde dil öğretimini öngören okullar ve her çeşit kurslar açmak
  • Türk çocuklarının ulusal, sosyal, kültürel ve sportif eğitimlerinde daha yüksek nitelikler kazanmalarını sağlamak
  • Araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirmek
  • Türk eğitim politikasının oluşturulmasında söz sahibi olmak
  • Eğitime katkıda bulunmak amacı ile yurtiçinde ve yabancı ülkelerde üniversite ve her türlü öğrenim kurumları açmak.

Türk Eğitim Derneği burs sistemi nasıl yürütülüyor?

Türk Eğitim Derneği, kurulduğu günden bugüne kadar yaklaşık 48.000 öğrenciye burs olanağı sağlamıştır. 2003 yılından itibaren başarılı ancak ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrencilere "Tam Eğitim Bursu" vermektedir. Tam Eğitim Bursu (TEB) sistemi, öğrencinin ilköğretimden üniversite hayatının sonuna kadar tüm eğitim masraflarını kapsamaktadır. Ayrıca öğrencinin kırtasiye, servis, cep harçlığı, barınma, giyim vb. giderleri de karşılanmaktadır.

Tam Eğitim Bursu ile öğrencilerin sadece eğitimine katkı sağlanmamakta, tüm eğitimleri üniversite sonuna kadar üstlenilmektedir. Bu benzersiz özelliğiyle, ülkemizdeki diğer burslar ayrılmaktadır.

Okulunuzun Vizyonu ve Misyonu nelerdir?

Türk Eğitim Derneği'ne Bağlı olarak eğitim öğretime devam eden Ted Isparta Koleji'nin vizyonu ve misyonu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için burayı tıklayınız.

Okulunuzun Tarihçesi Hakkında bilgi verir misiniz?

Türk Eğitim Derneği'ne Bağlı olarak eğitim öğretime devam eden Ted Isparta Koleji'nin tarihçesi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için burayı tıklayınız.

Okulunuza nasıl ulaşabilir ve iletişime geçebilirim?

Türk Eğitim Derneği'ne Bağlı olarak eğitim öğretime devam eden Ted Isparta Koleji'ne ulaşım için burayı tıklayarak açılan sayfada harita bilgilerimizi ve iletişim bilgilerimizi görebilirsiniz.

Okulunuzda uygulanan eğitim öğretim ücretleri hakkında bilgi alabilir miyim?

Türk Eğitim Derneği'ne Bağlı olarak eğitim öğretime devam eden Ted Isparta Koleji eğitim öğretim ücretlerimize ve ücret detaylarına ulaşmak için burayı tıklayınız.

Okulunuzda öğretmen olarak görev yapmak istiyorum. Başvuru yapmam gereken işlemler nelerdir.?

Türk Eğitim Derneği'ne Bağlı olarak eğitim öğretime devam eden Ted Isparta Koleji'nde görev yapacak öğretmenlerimiz, Ted Genel Merkezi İnsan Kaynakları Birimi'nin uyguladığı öğretmen alım sürecine bağlı olarak görevlendirilmektedir. Başvuru için Ted Genel Merkezi İnsan Kaynakları sayfasını ziyaret etmeniz gerekmektedir. Buraya tıklayarak sayfaya ulaşabilir ve detayları öğrenebilirsiniz.

Okulunuzda Eğitim öğretim desteğinden yararlanabiliyor muyum?

Evet. Okulumuz öğrencileri ve öğrenci adayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen eğitim öğretim desteğinden yararlanabilir.