Türk Eğitim Derneği Vizyon - Misyon

Türk Eğitim Derneğinin Vizyonu

Seçkin bir sivil toplum örgütü olarak Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil insiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahiptir.

Türk Eğitim Derneğinin Misyonu

Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okullar kurmak ve öğrencilerin barınmalarını sağlamak amacıyla yurtlar açmak.

Açtığı okullarda yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmek.

Maddi imkânları yeterli olmayan başarılı çocuklara ülke genelinde burslar vererek, onlara eğitimlerine devam etme olanağı tanımak.

Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak.

Araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirmek.

Türk eğitim politikasının oluşturulmasında söz sahibi olmak.