OKULUMUZDA YABANCI DİL

TED ISPARTA KOLEJİ LİSESİ'NDE YABANCI DİL EĞİTİMİ

• Lise İngilizce eğitiminde kur sistemi uygulanmaktadır. Okulumuzda yabancı dil eğitimine katılacak öğrencilerimiz kendilerine uygun seviyeden başlarlar. Yabancı Dilde geride kalma söz konusu değildir.
  • Yabancı dilde akademik yazma, okuma, konuşma ve dinleme becerileri kazanılmış olur.
  • Öğrencilerimiz yıl boyunca ulusal ve uluslararası çeviri ve kompozisyon, proje,münazara yarışmalarına katılıp

derece elde etmektedirler.

• 10. Sınıftan itibaren, üniversitelerde hazırlık atlama, İngilizce eğitim veren bölümlere hak kazanma ve yurtdışında eğitim alabilme imkanı sunan IELTS ve İngilizce de Uzmanlık (Proficiency) sınavlarına hazırlıklar başlar.
  • Anadili İngilizce olan öğrencilerin okuduğu kaynak kitaplar, hikayeler ve romanları rahatlıkla okuyup inceleyebilirler.
  • Öğrencilerimiz LYS-5 Yabancı Dil sınavı için yapılan denemelerde de Türkiye Birinciliği dahil çeşitli dereceler alabiliyor.
  • Yabancı Dilin hayata geçirildiği ortamlar yaratmak adına yıl boyunca öğrencilerimizle münazara, bilgi yarışmaları, drama, panel gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.
  • Öğrencilerimiz yurtdışı öğrenci değişim programlarıyla başka ülkelerde 1 dönem, 1 yıl ya da daha uzun süreli eğitim görme imkanı buluyor.
  • Öğrencilerimiz artık uluslararası platformlarda bilgi edinen, bilgiyi işleyen ve aktaran, kendi kültürünü de akıcı bir yabancı dille anlatan bireyler haline gelirler.