Yeni Dönem Mizaç Odaklı Eğitimlerimiz Başladı!

TED Okulları Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı
29 Ağustos 2024
PDR Zümremiz, Mizaç Odaklı Rehberlik Eğitiminde!
TED Okulları Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı
29 Ağustos 2024
PDR Zümremiz, Mizaç Odaklı Rehberlik Eğitiminde!
29 Ağustos 2024

Yeni dönem Mizaç Odaklı Eğitimlerimiz başladı!
İlk eğitim ve atölyemiz,
“Mizaç Odaklı Öğretmenlik Tarzı ve Kör Noktalar” başlığıyla öğretmenlerimize özel gerçekleştirildi.

Geçen yıl okulumuzda pilot uygulama olarak başlattığımız Mizaç Odaklı Eğitim, 2024-2025 eğitim öğretim yılında anaokulundan liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanacaktır.

Bu doğrultuda danışmanlık hizmeti aldığımız Eduen şirketinin kurucusu PDR Bilim Uzmanı Mehmet Yaşar, öğretmenlerimizle birlikte eğitimde mizaç farkındalığını, mizaç tiplerinin sınıf içi dinamiklerini olumlu yönde nasıl destekleneceğini çalıştı.
Yapılan bu atölye çalışmasında öğretmenlerimiz farklı mizaç tiplerini detaylı tanıyarak öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını daha iyi anladılar ve onların öğrenme süreçlerini nasıl en verimli hale getirebileceklerine yönelik mizaç odaklı yaklaşımları keşfettiler. Ayrıca, öğretmenlerimizin sınıf yönetiminde daha etkili stratejiler geliştirmelerine ve öğrencilerle daha güçlü bağlar kurmalarına yardımcı olacak pratik yaklaşımları da deneyimlediler.